Mali kiks košarkaša “Srbobrana”

19. jun 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Sinoć je odigrana još jedna utakmica letnje lige, u kojoj je OKK Srbobranu falilo vrlo malo da upiše novu pobedu protiv futoškog Basketbal Stars-a.

DSC_0053

Na žalost desio se poraz naših seniora rezultatom 61:65, po četvrtinama 20:13, 21:17, 15:18 i 05:17. Odlično odigrano prvo poluvreme , a pogotovo prva četvrtina dali su našoj ekipi vetar u leđa i osećaj da se može do pobede i lakše nego što se mislilo, s obzirom da je tim iz Futoga vrlo dobar. Vođstvo naših i dalje je opstajalo na kraju treće deonice, ali je do kolapsa i pada koncentracije došlo na kraju meča. Ubacili smo samo 5 poena za 10 minuta igre, što nikakva razlika napravljena pre toga nije mogla da pokrije.

DSC_0061

Naravno ne treba klonutu duhom, jer se u prethodnom mečeu pokazalo da je ovaj tim Srbobrana dobar i da može da pobeđuje. Tako gledano ovaj poraz je samo izuzetak i jedan loš dan. Naravno da se trijumfi tek očekuju. Najbolji u timu Srbobrana bio je Babić Nikola sa 25 poena od čega čak 7 trojki, odnosno 21 poen, a on je ujedno i jedini dvocifreni u timu. Sledili su ga sa po 9 poena Paroški i kapiten Babić Radovan dok je Nemanja Trninić postigao 7.

DSC_0038

Trener Jovica Andrić može biti zadovoljan jer su momci pokazali borbenost i želju, fali im samo da se uigraju, a do jeseni imaju vremena za to, svakako rezultat nije u prvom planu. Tim je nedavno formiran i mnogi od momaka nisu igrali neko vreme. Dostići odgovarajuću kondiciju i uigrati akcije tako da se glatko realizuju, su stvari koje će doći same po sebi, ako momci ostanu na okupu i budu imali želju da se takmiče, a deluje nam da je imaju.

DSC_0091

Naše je da dolazimo na utakmice i navijamo za svoj klub dok uživamo u sportu koji volimo, a to ne bi trebalo da nam bude teško.

 

Facebook Komentari