Naše košarkašice osvojile su završni turnir prvenstva Srbije u basketu 3na3

17. jun 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, košarka, Sport

Danas, 17. juna, odigran je završni turnir ženskog prvenstva Srbije u basketu 3na3 „ADA WOMEN’S CHALLENGE“ u dvorani “Mega factory” u Beogradu, a naše devojke osvojile su ZLATO.

Na turniru su se takmičili timovi u kategorijama U12, U15, U18 i seniorke (Queen), a učestvovala je 31 ekipa. Poziv za učešće na turniru upućen je školama košarke i klubovima svih nivoa takmičenja iz cele Srbije. Srbobranski tim je učestvovao u kategoriji U18, rezervisanoj za devojke uzrasta od 15 do 18 godina.

zkk-srbobran-3

U ovoj kategoriji učešće je uzelo sedam ekipa. Naše devojke su do finala došle, kao i uvek vrhunskom igrom i mnogo puta pominjanim, timskim duhom koji se neguje u klubu. Naca Božić, Tamara Ivkov, Mirjana Đokić i Jelena Ćurčić, naše zlatne devojke, u finalu su porazile tim Hajdučice iz Negotina, ubedljivim rezultatom 15:6.

zkk-srbobran-1

Posle neverovatne košarkaške sezone, nakon koje su se plasirale u jedinstvenu B ligu Srbije, i osvajanja srebra na školskom prvenstvu Srbije u basketu 3na3, dodale su u svoju vitrinu, novo zlatno, odličije sa završnog turnira prvenstva Srbije, jer stvarno su najbolje . Košarkaši tereni na Adi Ciganliji su osvojeni, a ko zna šta je sledeće, jer za ove mlade devojke samo je nebo granica. 

Možda postajemo dosadani u konstantnom hvaljenju naših košarkašica, ali baš nas briga. One su sjajne i još jednom SVAKA VAM ČAST! Bravo!

Facebook Komentari