Vlada Srbije pomaže Opštinu Srbobran sa 3 miliona dinara

05. maj 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Privreda

Ministar privrede Goran Knežević, doneo je odluku o rasporedu korišćenju sredstava za sufinansiranje jedinica lokalne samouprave u izradi projektno-tehničke dokumentacije za 2018. godinu.

Srbobran je jedna od 54 lokalne samouprave i grada koji su ostvarili pravo na podršku, kojom je za izradu studije opravdanosti, idejnog rešenja, idejnog projekta, projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje rekonstrukcije saobraćajnih površina i komunalne infrastrukture u industrijskoj zoni B u Srbobranu, pripalo 3.024.000 dinara. Sredstva su izdvojena iz budžeta Republike Srbije, a predviđena Zakonom o istom za 2018. godinu, u okviru Programa podsticanja ravnomernog regionalnog razvoja, u ukupnoj visini od 143 miliona dinara.

Opština Srbobran je zahvalna Vladi Srbije i Ministarstvu privrede, što imaju razumevanja za prioritete u planu razvoja sredine. Ova značajna materijalna podrška mnogo će značiti našoj opštini, a nakon što bude udružena sa snagama lokalne samouprave i konstantnom podrškom Vlade Vojvodine, realizacija svih započetih i planiranih programa ići će bez problema.

Facebook Komentari