Odobrena sredstva za nadaljski vodovod

27. april 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran

Kategorija: Konkurs, Lokalna samouprava

Opština Srbobran je sa Pokrajinskom vladom zaključila ugovor vredan 31.400.000 dinara za rekonstrukciju svih vodovodnih čvorišta u Nadalju.

Konkurs Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo prošla su 44 projekata iz 28 opština Vojvodine. Ukupna uložena sredstva u svim projektima iznose pola milijarde dinara u odnosu pokrajine i opština 60%-40%. Ispred naše opštine ugovor sa vladom Vojvodine potpisao je Lazar Krajinović, zamenik predsednika opštine Srbobran. Pokrjina obezbeđuje sredstva u iznosu od 18.400.000 dinara, dok će srbobranska lokalna samouprava ostatak sredstava namenski izdvojiti iz budžeta opštine. Ovim projektom će se rešiti dugogodišnji problem u vodosnabdevanju u Nadalju. Izbeći će se česti prekidi u snabdevanju, a i kvalitet vode će biti bolji kada se zamene ključni segmenti mreže.

potpisani-ugovori-vlada-vojvodine

Resorni sekretar, Vlade Vojvodine mr Vuk Radojević, istakao je značaj ovog konkursa koji Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo realizuje preko Godišnjeg programa za ruralni razvoj. Kako je naveo, razvoj sela podrazumeva i ulaganje u komunalnu infrastrukturu, te je zajednički interes da se unapredi i vodovodna i kanalizaciona mreža i to, pre svega, u naseljenim mestima van sedišta lokalne samouprave.

Facebook Komentari