Noćni Vukovi u poseti Srbobranu

22. april 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Crkva, Turizam, udruženje

Članovi Moto kluba “Noćni vukovi” bili su juče u našem Srbobranu. Na svom putovanju koje su započeli još u martu mesecu obilazeći pravoslavne hramove i istorijske spomenike po Srbiji i Republici Srpskoj, posećuju i Vojvodinu.

kodmosta

Kako smo saznali, u našu opštinu su stigli nakon obilaska Zrenjanin i mnogobrojnih sela na tom putu do nas. Mi smo ih dočekali kod sportske Hale gde su pripadnici ovog poznatog moto kluba započeli svoj obilazak Srbobrana. Prvo su obišli spomenik Borisu Mihajloviću Korotkovu, Rusu koji je dao svoj život za oslobođenje Srbobrana, koji se nalazi u prostoru između mosta i hale, a zatim su pošli u Crkvu Bogojavljanja Gospodnjeg u kojoj ih je dočekao naš paroh. Sveštenik Žarko im je poželeo dobrodošlicu u naš pravoslavni hram i Srbobran uopšte, a uz kratak govor je pozdravio i njihov rad na očuvanju verskog i nacionalnog jednstva naroda Rusije i Srbije. Nakon kratke šetnje trgom i parkom Vukovi su se vratili na drum i nastavili svoje putovanje, na kom im želimo svu sreću.

svestenik

ucrkvi

Pre dolaska na Balkan u martu mesecu, vođi “Noćnih vukova” Aleksandru Zaldostanovu zvanom “Hirurg” vlasti Bosne i Hercegovine su zabranile ulazak u tu zemlju, zbog bezbednosnog rizika. Zabranu je iz istih razloga dobio i vođa srpskih “Noćnih vukova” Saša Savić. Pre dve godine u Beogradu su ruske “Noćne vukove” primili i tadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej. Tomislav Nikolić tada je uručio orden Aleksandru Zaldostanovu “Hirurgu”, kojem je sem u Bosni zabranjen ulazak i u mnoge evropske zemljama i u SAD. Prilikom zvanične posete Vladimira Putina Beogradu 2014. godine, s ruskim predsednikom u društvu su se pojavili i “Noćni vukovi”, čiji je on počasni član.

Facebook Komentari