Bespovratna sredstva za izbegla, prognana i raseljena lica

27. mart 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Konkurs, Lokalna samouprava

Trenutno su na nivou naše Autonomne Pokrajine raspisana dva nova Javna poziva, sa svrhom dodele finansijskih i robnih pomoći građanima.

Upućen je javni poziv za finansijsku pomoć studentima, sa teritorije naše Opštine, na osnovnim akademskim studijama. Osnovni uslov je da student ima, ili je imao status prognanog ili raseljenog lica sa prebivalištem na teritoriji Vojvodine. Jedini koji su izuzeti su studenti prve godine studija.

Takođe je objavljen i Javni poziv za dodelu sredstava za ekonomsko osnaživanje kroz dohodobne aktivnosti porodica izbeglih, prognanih i raseljenih lica sa boravištem, odnosno prebivalištem u Vojvodini. Novac se odobrava za nabavku sredstava potrebnih u poljoprivrednoj proizvodnji, kako bi se njihovim korišćenjem došlo do zarade kaja će poboljšati život porodice. Poziv je otvoren do 21. aprila, a maksimalan iznos odobrenih sredstava je 200.000 dinara.

Navedene Javne pozive, kao i neke predhodno objavljene, možete pronaći na stranici www.fondirpvojvodine.rs , gde se nalaze detalji o svakom pojedinačno, kao i dokumentacija za prijavu učešća.

Za sve informacije u vezi sa gore navedenim, možete pozvati gospođu Savku Lazić na broj telefona 062/319-310, koja ispred naše Opštine vodi ove programe. Takođe možete i lično otići u Malu salu Opštine ponedeljkom i petkom u vremenu od 7:00 do 9:00 časova i raspitati se za Javne pozive koji Vas zanimaju

Facebook Komentari