Bespovratna pomoć malim privrednicima

27. mart 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Konkurs, Privreda, Projekat

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je dva Javna konkursa za dodelu bespovratnih sredstava mikro i malim privrednim društvima i preduzetnicima koji delatnost obavljaju u okviru kreativne ekonomije.

Jedan konkurs je namenjen za subvencionisanje troškova nabavke mašina, opreme ili softvera, dok je drugi okrenut subvencionisanju troškova nabavke repromaterijala i usluga, oba u 2018. godini. Cilj dodele bespovratnih sredstava je podrška privrednim subjekatima koji delatnost obavljaju u okviru kreativne ekonomije čiji rad je jako bitan za razvoj Vojvođanske privrede, a u čiji razvoj se već ulažu ogromna sredstva. Ukupno izdvojena sredstva za pojedinačne konkurse iznose 15.000.000 dinara, a visina sredstava može biti najmanje 30.000,00 dinara do najviše 600.000,00 dinara, što varira u zavisnosti od toga za šta konkurišete. Refundacija iznosi maksimalno 80-90% od vrednosti kupljene robe, naravno bez poreza i bez zavisnih troškova nabavke.

Pravo učešća na Javnom konkursu imaju mikro i mala privredna društva i preduzetnici koji delatnost obavljaju u okviru kreativne ekonomije sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine upisani u registar Agencije za privredne registre najkasnije do 04. septembra 2017. godine.

Ukoliko ste zainteresovani za neki od konkursa, ili samo želite detaljnije da se informišete, preko sledećih linkova možete pristupiti detaljnijim objašnjenjima ili preuzeti potrebna dokumenta.

 

Facebook Komentari