Prvi dan na kobasicijadi

17. februar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Turizam, udruženje

Počela je 34. Kobasicijada i cela Opština je okrenuta ovom događaju, kao najvećoj manifestaciji u godini.

Kao što je svim upornim posetiocima kobasicijade već odavno poznato, prvi dan je poseta slaba. Izađu na ulicu po koji turinac, a mogu se sresti i srbobranci i po koji entuzijasta iz Novog Sada ili Bečeja. Odavno je poznato da je subota na turijskoj kobasicijadi dan kad se meri kobasica i kad dođu svi, pa i oni koji inače ne idu na ovakve skupove.

Naša redakcija je provela celo poslopodne i dobar deo večeri u centru sela. Obišli smo sve tezge ne tago brojnih prodavaca kobasica, valjda i oni čekaju subotu da se pojave. Bilo je tu i suvenira i štandova s pivom, ali pored svih igračaka, sireva i bonbona najvrednija ponuda ipak je predstavljena na bini kod mesne zajednice.

28168652_1226607134136679_6745294971557786164_n

Nastupi srbobranskih bendova su ubedljivo obeležili petak na kobasicijadi. Nakon proglašenja kobasicijade otvorenom, scenu su odmah preuzeli mladi momci iz benda Kaluđeri. Još nismo saznali zašto se tako zovu, a pošto nas zanima saznaćemo. Izvodili su numere uglavnom jugoslovenske rok scene uz par izleta u američke rok hitove. Imali su Kaluđeri i goste na bini, braću Nastić i ženski vokal, kako rekoše “Došla iz Beograda”.

Drugi po redu bili su momci iz Moonlighting Band-a, koji su po našem mišljenju ubedljivo najbolji ali nismo sigurni koliko je njihov repertoar blizak publici koja obilazi manifestacije čija imena se završavaju sa “jada”. Bend predvodi Dragan Vučković, čije vokalne transformacije pesmu čine novom i zanimljivom iako ste je čuli mnogo puta pre toga. Muzika koju izvode uglavnom je pop-rock sa prostora Amerike i Britanije, kojoj daju dušu fanka i sola. Odličan nastup i vidljiv entuzijazam ovog kvarteta odavno je trebao da im obezbedi slavu i angažmane u najboljim klubovim regiona.

dav

Sa prvim mrakom na binu su se popeli svima poznati drveni banditi, čiji nastup je bio ubedljivo najposećeniji. Banda Drvena je takođe srbobranski bend koji je, pored šešira, prepoznatljiv i po svojim obradama pesama različitih po žanru, a jednakih po vojvođanskom šarmu kome su prisjedinjene. Momci su uvek sjajni i bliski su ovdašnjoj publici jer je karakter njihovih pesama Bački. Odlično su zagrejali publiku i uz ostala dva benda učinili da prvi dan na kobasicijadi bude zanimljiv svakom posetiocu.

Facebook Komentari