Odbojkašice Elana završile takmičenje na 7. poziciji na tabeli i izborile se za opstanak u ligi

19. april 2017.

Mesto: Srbobran

Kategorija: Odbojka, Sport

U nedelju, 9. aprila kadetska selekcija Elana učestvovala je na završnom turniru kadetske lige Vojvodine. Od oko 40 klubova sa područja Vojvodine učestvovalo je u ovom takmičenju i naš Elan je svojim odličnim partijama izborio mesto među 4 najbolje ekipe koje su se u Apatinu borile za što bolji plasman.

U prvom polufinalnom meču naše devojke su se sastale sa ekipom ŽOK Novi Sad. Nakon velike i žestoke borbe kadetkinje Elana su poražene sa 2:3 u setovima iako su srbobranke dva puta vodile, sa 1:0 i 2:1, ali se ipak ušlo u peti set za koji mnogi kažu da je lutrija. Odlično su naše devojke igrale u tom setu, vodile čak i sa 13:11, i kada se činilo da će naše odbojkašice ući u finale ovog takmičenja, novosađanke dolaze do preokreta i taj set dobijaju sa 15:13.
U drugoj polufinalnoj utakmici sastale su se ekipe domaćina Apatina i OK Star iz Novog Sada. Ekipa Apatina je i pored vođstva novosađanki od 2:0 uspele da preokrenu meč i reše ga u svoju korist 3:2.
Ovi rezultati su samo potvrdili da se ovde radilo o nijansama i pobeđivao je onaj koji je bukvalno imao više sreće. U pauzi ovog turnira sve ekipe učesnice su na zajedničkom ručku imali čast da se druže sa velikanom naše odbojke Vladimirom Vanjom Grbić koji je tom prilikom predstavio svoj odbojkaški kamp koji će se ovog leta održati na Zlatiboru.
17888311_851470971657495_1890959207_n

U nastavku takmičenja za treće mesto ekipa Elana sastala se sa drugom poraženom ekipom Star-a. Nije to bila ni približno igra kakvu su naše devojke priredile u prvoj utakmici, ali i pored toga i u ovom meču igrao se peti set gde su odbojkašice Star-a se bolje snašle i slavile sa 3:2 čime je Elan ostao na četvrtoj poziciji, a ekipa Novog Sada koja je u meču protiv nas bila na ivici poraza je u finalnoj utakmici uspela da savlada domaćina ekipu Apatina i osvoji prvo mesto.
Sumirajući na kraju rezultate, ljudi koji rukovode srbobranskim obojkaškim klubom na čelu sa predsednikom kluba Boškom Popović ističu da su izuzetno zadovoljni proteklom sezonom gde su na iznenađenje i njih samih uspeli da nadmaše i ono što je projektovano na početku ove sezone, a to je, prvenstveno da naša mlada ekipa uspe da izbori opstanak u drugoj ligi kako bi i sledeće godine imale priliku da u jakim i kvalitetnim utakmicama odmeravaju snage sa odličnim ekipama. Ne da su ta očekivanja i ispunjena nego su one i tri kola pre kraja obezbedile zacrtano. Plasman na final for kadetskog takmičenja je samo “šlag na tortu” ove sezone.
Ali to nije kraj što se tiče takmičenja za ovu sezonu. Podsetićemo ljubitelje odbojke da se već 29/30 aprila nastavlja takmičenje za mlađe pionirke, 2003 godište i mlađe kada će u nekoliko takmičarskih turnira pokušati da ponove uspeh svojih starijih drugarica.
Pored ovih takmičenja od maja meseca pa sve do kraja juna naše devojčice će učestvovati na Street Volley turnirima (ulična odbojka) širom Vojvodine kada će i one imati priliku da pokažu svoje odbojkaško umeće.

Članak je deo projekta SrbobranDanas, sufinansiranog od strane opštine Srbobran.
Stavovi izneti u podržanom mediskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Facebook Komentari