Poziv za učešće na festivalu Dunavska sonata

11. april 2017.

Mesto: Novi Sad

Kategorija: Kultura

Festival Dunavska sonata ove godine po treći put održaće se na novosadskoj plaži Štrand, a prijave za učešće trajaće do 20. aprila.

Pravo na učešće imaju svi muzičari iz Vojvodine stariji od šest godina. Oni se mogu predstaviti samostalno, uz pratnju korepetitora, ili u sastavima – duo, trio i kvartet.

Na festivalu mogu učestvovati akapela horovi, kao i metal i rok sastavi koji će odsvirati dela klasične muzike u prilagođenom aranžmanu.

Svi zainteresovani muzičari treba da pošalji kratku biografiju i naziv kompozicije na internet adresu [email protected], ako ispunjavaju zadate kriterijume,  a audicija će se održati 29. aprila.

Odlukom stručnog žirija biće napravljena selekcija u tri kategorije:

1. Deca do 12 godina,

2. Mladi od 12 do 20 godina

3. Seniori od 20 do 107 godina.

Pobednik svake grupe dobiće vrednu nagradu od 100.000 dinara a pred njima će se naći tročlana komisija, radi se o najeminentnijim muzičarima sa ovih prostora- višestruko nagrađivana pijanistkinja Rita Kinka, profesor gitare i bivši dekan Akademije umetnosti u Novom Sadu Zoran Krajišnik i prva violina Beogradske filharmonije Miroslav Pavlović.

Cilj festivala je da se najlepša plaža Novog Sada pretvori u veliku koncertnu dvoranu na otvorenom, gde će se okupiti veliki broj mladih i talentovanih muzičara i predstaviti publici i žiriju delima klasične muzike.

Festival klasične muzike Dunavska sonata održaće se 4. avgusta i naredna dva petka (11. i 18. avgusta) na novosadskoj plaži Štrand.

Članak je deo projekta SrbobranDanas, sufinansiranog od strane opštine Srbobran.
Stavovi izneti u podržanom mediskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Facebook Komentari