SAT ZA NAŠU PLANETU 2017.

25. mart 2017.

Mesto: Srbobran

Kategorija: Kultura, Lokalna samouprava

Danas gašenjem svetla od 20:30-21:30 sati, svi stanovnici sveta se mogu uključiti u najveću globalnu akciju.

56cc49f4-abd4-4d50-b608-4d7d0a0a0a80-sat-za-planetu-preview

Suočavanje sa posledicama klimatskih promena mora postati naša realnost, a WWF nas na to podseća i ove godine organizacijom desetog, jubilarnog Sata za našu planetu. WWF je pozvao sve gradove i opštine da se uključe u ovu akciju tako što će u subotu, 25. marta, od 20:30 do 21:30 sati isključiti javnu i dekorativnu rasvetu koja osvjetljava glavne znamenitosti grada ili trgove.

Globalna akcija „Sat za našu planetu“, u svetu poznata kao Earth Hour, obeležiće se na svih šest kontinenata. Prošle godine je ovaj dan obeležen u 178 zemalja.

U Srbiji je učestvovalo 85 gradova, 180 škola, 92 nevladine organizacije i 75 kompanija, dok je tokom glavne manifestacije spektakularna 3D maping projekcija obasjala porukama i fasadu Skupštine grada Beograda.

Najpoznatije svetske znamenitosti ponovno će biti simbol „Sata za našu planetu“, očekuje se da će se Ajfelovom tornju, rimskom Koloseumu ili londonskom Big Benu isključivanjem javne i dekorativne rasvete 25. marta od 20:30 do 21:30 sati pridružiti i zidine Kalemegdanske tvrđave, mostovi, Stari dvor, Dom Narodne skupštine, spomenik Knezu Mihailu, Hram Svetog Save, Petrovaradinska tvrđava, Niška tvrđava i mnogi drugi objekti.

Iz Opštinske uprave Srbobran saopštavaju da će “dekorativna”, to jest javna rasveta u Srbobranu biti isključena na sledećim lokacijama: ugao ulica Laze Kostića i Vuka Karadžića (poznatiji pod nazivom ‘parking kod Žutog bunara’), prostor oko sportskog terena i sportske hale i prostor oko autobuske stanice.

“Ovom prilikom pozivamo sve građane opštine Srbobran da se pridruže ovoj globalnoj akciji, jer bi jedan sat koji provodimo u mraku trebalo da posluži kao podsetnik da moramo osigurati održivu budućnost naše planete”, ističe se u pozivu WWF-a.

Članak je deo projekta SrbobranDanas, sufinansiranog od strane opštine Srbobran.
Stavovi izneti u podržanom mediskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Facebook Komentari