Rukometni pionirski turnir u Srbobranu 1. RL Vojvodine (foto galerija)

12. mart 2017.

Mesto: Srbobran

Kategorija: Deca

Juče je u Hali sportova u Srbobranu održan Pionirski turnir u rukometu, Prve RL Vojvodine.

Na turniru su učestvovale ekipe iz  Sombora, Subotice, Prigrevice, Bezdana, Ruskog Krstura, Vrbasa i Srbobran kao domaćin.

Naši pioniri su otvorili turnir sa mečom protiv Prigrevice i odneli pobedu rezlutatom 20:13 (9:6)

Strelci naše ekipe su bili: Rankov je postigao 1 gol, Tojzan S. i Bezdan po 2 gola, Šijačić, Ađanski, Tojzan A. Španović i Gavrić sa po 3 gola.

U drugoj utakmici protiv ekipe Rusina naši pioniri su isto bili bolji  i pobedili sa rezlutatom 3:19 (1:7)

Strelci drugog meča su: Tojzan A. i Gavrić dali su po 1 gol, Gavrić je postigao 2 a Španović, Ifju i Šijačić su postigli po 3 pogotka. Ađanski je bio najbolji strelac sa 4 gola!

Pre turnira smo razgovarali sa predsednikom kluba i trenerom pionira, evo šta su oni rekli:

Trudimo se da rukomet vratimo na stare grane gde je nekada bio, to je dosta teško ali trudimo se. Mnogo rukometnih klubova u okolini je ugašeno a nadamo se da se to neće dogoditi i sa nama. Trenutno imamo Pionire i Mlađe Pionire. Pioniri treniraju već skoro četiri godine i nadamo se da ćemo ih kroz dve godine ubaciti u seniorsko takmičenje. Lokalna samouprava nam je pomogla tako što je obezbedila sredstva za školovanje dva trenera. Jedan trener je Jovan Simin koji vodi Pionire, a drugi trener će biti Tešanović Mileva koja će biti trener Mlađih pionira. To nam je zahtevao Zakon o sportu a i potrebno je stručno lice za rad sa decom.” – rekao je za naš portal predsednik kluba Stevan Bečejac.

Mi se takmičimo u Prvoj pionirskoj ligi Vojvodine, do sada imamo tri dobijene utakmice. Klub broji oko tridesetoro dece. Mi smo jedini klub iz opštine koji nema decu izvan teritorije opštine Srbobrana, mi se borimo sa našom lokalnom decom.“-rekao je trener pionira Jovan Simin.

Članak je deo projekta SrbobranDanas, sufinansiranog od strane opštine Srbobran.
Stavovi izneti u podržanom mediskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Facebook Komentari