Predsednik Čestić čestitao je školsku slavu svim učenicima naše opštine

27. januar 2017.

Mesto: Srbobran

Kategorija: Некатегоризовано

Predsednik opštine Srbobran Neško Čestić čestitao je predškolcima, đacima, studentima i nastavnom osoblju Predškolske ustanove “Radost” i osnovnih i srednje škole u opštnini Srbobran školsku slavu, Svetog Savu.

“Dragi predškolci, đaci i studenti, uvaženi vaspitači, nastavnici i profesori, povodom školske slave – Svetog Sve, u ime svojih saradnika i u svoje lično ime, upućujem vam najiskrenije čestitke.

Ovo je dan kada slavimo neke od najvećih vrednosti, obrazovanje i prosvetiteljstvo, neraskidovo vezane za osnovne ljudske principe – ljubavi, tolerancije, solidarnosti i međusobnog pomaganja. Obeležavajući Savindan, negujemo uspomenu na Rastka Nemanjića – Svetog Savu, negujemo uspomenu na sva njegova dela kao duhovnika, zakonodavca, književnika i pisca, narodnog učitelja i prosvetitelja. Neka vam njegov život i njegova prosvetiteljska misija budu inspiracija i uzor u svakodnevnom životu”, navodi se u čestitki Čestića.

Vodeći se idejom da treba podržati najbolje učenike i njihov obrazovni napredak, povodom obeležavanja Svetog Save, predsednik opštine Srbobran Neško Čestić doneo je odluku da odobri finansijsku podršku za boravak jednog od najboljih srednjoškolaca u Srbobranu, Velibora Maksimova, u Istraživačkoj stanici Petnica.

Facebook Komentari